Förhandling

Den nakna sanningen för varje säljare är att ingenting är klart innan du och din kund är klara med er förhandling. Att vara vald leverantör är trevligt, oftast är det tyvärr inte detsamma som att du och din kund är överens.

I värsta fall är ni inte ens överens efter er förhandling, även om det är frestande att korka upp champagnen när ni skakat hand. När avtalet är signerat är det dags att fira, varken förr eller senare.

Hur kommer du då dit? Hur når du punkten när det är dags att fira och fortfarande värt att fira?

Förberedelser är A & O

Det finns 7 nycklar du måste ha koll på innan du ens börjar en förhandling, men egentligen räcker rätt inställning långt. Kunden har valt din lösning, agera därför med det självförtroende som kommer med att vara utvald!

Vem ska vinna en förhandling?

Utan två vinnare kommer du sällan i mål med en förhandling. Om du mot förmodan skulle göra det så kommer du ha en missnöjd kund på sikt, vilket i sin tur är en dålig referens. Gå därför alltid in med inställningen att både du och din kund ska vara nöjda. Läs ytterligare förhandlingstips som är mer konkreta.

 

Ha inte för bråttom, försök gärna sova på saken innan du skriver avtal. När ni väl satt bläck på pappret så glöm inte att följa upp och leta efter merförsäljning!